Åke: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Åke

Åke on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Åke-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 108

v. 2015 107

v. 2016 109

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Åke on noin sijalla 6 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Åke on hyvin lyhyt nimi. Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Åke on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Åke ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Åke esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Åke osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Åke esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Åke Tottin tie, Åke Totts väg, Åkegatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Åke

Åke on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Åke oli yhtenä etunimenä 1 800 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 500:s mies oli etunimeltään Åke. Juuri etunimenä Åke onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 109 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Åke-suku ulkomailla

Ruotsissa Åke oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 830 henkeä, joiden sukunimi oli AKE.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Ake tai Aake, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Åke

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ake.com, ake.eu, ake.fi, ake.info, ake.net, ake.org, ake.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Åke i Finland. Surname Åke in Finland.

©Tuomas Salste