Åker: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Åker

Åker on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Åker-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Åker on noin sijalla 20 000.

Åker-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Åker on lyhyt nimi. Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Åker on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Åker ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1964

Sana Åker esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Åker

Åker (paikannimi)Katuosoitteissa

Åker on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Åker jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Åker esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Åkergatan, Åkergränd, Åkergränden, Åkerleden, Åkerporten, Åkersgränden, Åkerstigen, Åkersvängen, Åkervägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Åker-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Åker-suku ulkomailla

Ruotsissa Åker oli 77 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Åker oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

227732
Åker Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 3 152 henkeä, joiden sukunimi oli AKER.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli AKER.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Aker tai Aaker, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Åke Åker.

Samankaltaisia nimiä kuin Åker

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Åker i Finland. Surname Åker in Finland.

©Tuomas Salste