Åkerman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Åkerman

Åkerman on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Åkermanien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 531 max

v. 1990 408

v. 2014 421

v. 2015 418

v. 2016 415

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Åkerman on noin sijalla 2 000.

Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Åkerman on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Åkerman ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Åkermaneja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 67 Åkermanin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Åkermanien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (15 vainajaa), Vaasa (6) sekä Mustasaari (5). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Åkerman, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 54.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1954–1996

Sana Åkerman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Åkerman

Åkerman (paikannimi)Katuosoitteissa

Åkerman on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Åkerman jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Åkerman esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Åkermaninkuja, Åkermanintie, Åkermansgränden, Åkermansvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Åkerman-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Åkermanit ulkomailla

Ruotsissa Åkerman oli 2 042 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Åkerman oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Åkerman on ollut 26 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

41520422641
Åkermanit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 46 henkeä, joiden sukunimi oli AKERMAN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 972 henkeä, joiden sukunimi oli AKERMAN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 64 henkeä, joiden sukunimi oli AKERMAN.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Akerman tai Aakerman, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Åke Åkerman.

Samankaltaisia nimiä kuin Åkerman

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: akerman.com, akerman.eu, akerman.info, akerman.net, akerman.org, akerman.fi, akerman.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Åkerman i Finland. Surname Åkerman in Finland.

©Tuomas Salste