Ånäs: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ånäs

Ånäs on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ånäs-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 97

v. 2015 97

v. 2016 97

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ånäs on noin sijalla 6 800.

Ånäs-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ånäs on lyhyt nimi. Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Ånäs on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ånäs ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ånäs-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Ånäs-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913
Lakanneet yritykset
perust. 1968–1995

Sana Ånäs esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ånäs

Ånäs (paikannimi)Katuosoitteissa

Ånäs on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ånäs jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ånäs esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ånäsgatan, Ånäsgränden, Ånässtigen, Ånäsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ånäs-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ånäs-suku ulkomailla

Ruotsissa Ånäs oli 45 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 24 henkeä, joiden sukunimi oli ANAS.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 250 henkeä, joiden sukunimi oli ANAS.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Anas tai Aanaes, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ånäs

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ånäs i Finland. Surname Ånäs in Finland.

©Tuomas Salste