Aatsinki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aatsinki

Aatsinki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Aatsinkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 2014 193

v. 2015 193

v. 2016 198

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aatsinki on noin sijalla 3 800.

Aatsinki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aatsinki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Aatsinki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Aatsinki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Aatsinki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 41 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Aatsinkeja on 198.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Aatsinkeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Aatsingin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929
Lakanneet yritykset
perust. 1966–1996

Sana Aatsinki tai Aatsingin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Aatsinki

Aatsinki (paikannimi)Katuosoitteissa

Aatsinki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aatsinki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aatsinki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aatsinginkatu, Aatsingintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aatsinki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аатсинки tarkoittaa nimeä Aatsinki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Atzingj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aatsinki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aata Aatsinki.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: aatsinki.com, aatsinki.eu, aatsinki.fi, aatsinki.info, aatsinki.name, aatsinki.net, aatsinki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aatsinki i Finland. Surname Aatsinki in Finland.

©Tuomas Salste