Abid: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Abid

Abid on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Abid-nimisten lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Abid on noin sijalla 21 000.

Abid-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Abid on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Abid on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Abid ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 2000

Sana Abid esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Abid

Abid on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Abid oli yhtenä etunimenä 13 miehellä. Samaan aikaan Abid oli 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Abid-suku ulkomailla

Ruotsissa Abid oli 148 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Abid oli 105 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Abid on ollut 34 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2114834105
Abid Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 841 henkeä, joiden sukunimi oli ABID.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 646 henkeä, joiden sukunimi oli ABID.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 24 henkeä, joiden sukunimi oli ABID.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Abiel Abid tai Abigail Abid.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Abid i Finland. Surname Abid in Finland.

©Tuomas Salste