Abraham: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Abraham

Abraham on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Abraham-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Abraham on noin sijalla 18 000.

Abraham-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Abraham on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Abraham ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1962

Sana Abraham esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Abraham osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Abraham esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Abraham Wetterin tie, Abraham Wetters väg, Abrahamsgatan, Abrahamsstigen, Abrahamsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Abraham

Abraham on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Abraham oli yhtenä etunimenä 354 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 8 000:s mies oli etunimeltään Abraham. Juuri etunimenä Abraham onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 27 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (330 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (24).

Abraham-suku ulkomailla

Ruotsissa Abraham oli 660 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Abraham oli 269 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Abraham on ollut 157 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

27660157269
Abraham Pohjolassa

Saksassa Abraham on yleinen sukunimi.

Hollannissa Abraham oli 285 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 112 henkeä, joiden sukunimi oli ABRAHAM.

Tšekissä Abraham oli 406 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 25 729 henkeä, joiden sukunimi oli ABRAHAM.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 1 272 henkeä, joiden sukunimi oli ABRAHAM.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Abram Abraham.

Samankaltaisia nimiä kuin Abraham

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Abraham i Finland. Surname Abraham in Finland.

©Tuomas Salste