Abshir: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Abshir

Abshir on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Abshir-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Abshir on noin sijalla 20 000.

Abshir-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Abshir on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Abshir ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Etunimi Abshir

Abshir on myös etunimi. Vuonna 2016 Abshir oli yhtenä etunimenä 40 suomalaisella (26 miestä, 14 naista). Samaan aikaan Abshir oli 22 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Abshir-suku ulkomailla

Ruotsissa Abshir oli 129 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Abshir oli 64 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Abshir on ollut 24 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

221292464
Abshir Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Absalom Abshir.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Abshir i Finland. Surname Abshir in Finland.

©Tuomas Salste