Adlercreutz: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Adlercreutz

Adlercreutz ("aadlärkröjts") on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Adlercreutzien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Adlercreutz on noin sijalla 18 000.

Adlercreutz-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Adlercreutz on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Verrattuna muihin sukunimiin Adlercreutz on melko pitkä nimi. Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (c, z). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Adlercreutz on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Adlercreutz ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Adlercreutz esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Adlercreutz osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Adlercreutz esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Adlercreutzgatan, Adlercreutzinkatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Adlercreutzit ulkomailla

Ruotsissa Adlercreutz oli 86 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Adlercreutz on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

26866
Adlercreutzit Pohjolassa

Samankaltaisia nimiä kuin Adlercreutz

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: adlercreutz.com, adlercreutz.eu, adlercreutz.fi, adlercreutz.info, adlercreutz.net, adlercreutz.org, adlercreutz.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Adlercreutz i Finland. Surname Adlercreutz in Finland.

©Tuomas Salste