Ahlgrén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahlgrén

Ahlgrén on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ahlgrénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 127

v. 2015 126

v. 2016 126

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahlgrén on noin sijalla 5 500.

Ahlgrén on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1901. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki Ahlgrénit olisivat väistämättä romaneja.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Ahlgrén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ahlgrén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Ahlgren. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Ahlgrénit ulkomailla

Norjassa Ahlgren oli 91 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 29 henkeä, joiden sukunimi oli AHLGREN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 026 henkeä, joiden sukunimi oli AHLGREN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 12 henkeä, joiden sukunimi oli AHLGREN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahlam Ahlgrén.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahlgrén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ahlgren.com, ahlgren.info, ahlgren.name, ahlgren.net, ahlgren.org, ahlgren.eu, ahlgren.fi. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ahlgrén i Finland. Surname Ahlgrén in Finland.

©Tuomas Salste