Ahlström: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahlström

Ahlström on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ahlströmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 322

v. 2014 407

v. 2015 411

v. 2016 408

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahlström on noin sijalla 2 100.

Ahlström on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ahlström ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Ahlströmejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Ahlströmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ahlströmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (13 vainajaa), Turku (6) sekä Hanko (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ahlström, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Ahlström tai Ahlströmin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ahlström

Ahlström (paikannimi)Katuosoitteissa

Ahlström on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ahlström jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ahlström esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahlströmin konttori, Ahlströmin metsätie, Ahlströminkatu, Ahlströmintie, Ahlströmsgatan, Ahlströmsvägen, Eva Ahlströmin tie, Hans Ahlströmin tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ahlström-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ahlströmit ulkomailla

Ruotsissa Ahlström oli 4 279 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Ahlstrøm oli 87 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ahlström on ollut 12 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Ahlstrøm on puolestaan ollut 65 hengellä.

40842797787
Ahlströmit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 683 henkeä, joiden sukunimi oli AHLSTROM.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 17 henkeä, joiden sukunimi oli AHLSTROM.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Ahlstrom tai Ahlstroem, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahlam Ahlström.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahlström

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ahlstrom.com, ahlstrom.fi, ahlstrom.info, ahlstrom.org, ahlstrom.eu, ahlstrom.name, ahlstrom.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ahlström i Finland. Surname Ahlström in Finland.

©Tuomas Salste