Ahtonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahtonen

Ahtonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ahtosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 285 max

v. 2014 339

v. 2015 335

v. 2016 337

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahtonen on noin sijalla 2 400.

Ahtonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ahtonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ahtonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ahtonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ahtonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 73 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ahtosia on 337.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1929

Ahtosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Ahtosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ahtonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1915–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1960–1995

Sana Ahtonen tai Ahtosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ahtoset ulkomailla

Ruotsissa Ahtonen oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахтонен tarkoittaa nimeä Ahtonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achtoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ahtonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahto Ahtonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahtonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ahtonen.com, ahtonen.net, ahtonen.eu, ahtonen.fi, ahtonen.info, ahtonen.name, ahtonen.org, ahtoset.com, ahtoset.eu, ahtoset.fi, ahtoset.info, ahtoset.name, ahtoset.net, ahtoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ahtonen i Finland. Surname Ahtonen in Finland.

©Tuomas Salste