Ahvenharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahvenharju

Ahvenharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ahvenharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvenharju on noin sijalla 22 000.

Ahvenharju-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ahvenharju on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ahvenharju ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ahvenharju

Ahvenharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Ahvenharju on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ahvenharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ahvenharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahvenharjuntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ahvenharju-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахвенхарью tarkoittaa nimeä Ahvenharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwenhariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ahvenharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahvo Ahvenharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvenharju

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ahvenharju i Finland. Surname Ahvenharju in Finland.

©Tuomas Salste