Ahvenlampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahvenlampi

Ahvenlampi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ahvenlampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 142 max

v. 2014 166

v. 2015 162

v. 2016 163

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvenlampi on noin sijalla 4 500.

Ahvenlampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ahvenlampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ahvenlampia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Ahvenlammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1978–1986
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ahvenlampi tai Ahvenlammen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ahvenlampi

Ahvenlampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ahvenlampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 392 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ahvenlampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ahvenlampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahvenlammenkuja, Ahvenlammentie, Vanha Ahvenlammentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ahvenlampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахвенлампи tarkoittaa nimeä Ahvenlampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwenlambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ahvenlampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahvo Ahvenlampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvenlampi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ahvenlammet.com, ahvenlammet.eu, ahvenlammet.fi, ahvenlammet.info, ahvenlammet.name, ahvenlammet.net, ahvenlammet.org, ahvenlampi.com, ahvenlampi.eu, ahvenlampi.fi, ahvenlampi.info, ahvenlampi.name, ahvenlampi.net, ahvenlampi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ahvenlampi i Finland. Surname Ahvenlampi in Finland.

©Tuomas Salste