Ahvenvaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahvenvaara

Ahvenvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ahvenvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvenvaara on noin sijalla 13 000.

Ahvenvaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ahvenvaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ahvenvaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1986–2003

Sana Ahvenvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ahvenvaara

Ahvenvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Ahvenvaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ahvenvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ahvenvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahvenvaara, Ahvenvaarantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ahvenvaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахвенваара tarkoittaa nimeä Ahvenvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwenfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ahvenvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ahvo Ahvenvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvenvaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ahvenvaara i Finland. Surname Ahvenvaara in Finland.

©Tuomas Salste