Aitta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aitta

Aitta on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Aittojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 137 max

v. 2014 156

v. 2015 156

v. 2016 157

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aitta on noin sijalla 4 700.

Aitta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aitta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Aitta on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Aitta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Aitta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 23 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Aittoja on 157.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Aittoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Aitan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Aitta, Aitan tai Aitat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Aitta

Aitta (paikannimi)Katuosoitteissa

Aitta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aitta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aitta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aitta, Aittakatu, Aittakuja, Aittamaantie, Aittapolku, Aittarinne, Aittatie, Aittatori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aitta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айтта tarkoittaa nimeä Aitta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aitta.

Samankaltaisia nimiä kuin Aitta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: aitat.com, aitat.fi, aitat.net, aitat.org, aitta.com, aitta.eu, aitta.fi, aitta.info, aitta.net, aitta.org, aitat.eu, aitat.info, aitat.name, aitta.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aitta i Finland. Surname Aitta in Finland.

©Tuomas Salste