Aittakallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aittakallio

Aittakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aittakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittakallio on noin sijalla 17 000.

Aittakallio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Aittakallio on melko pitkä nimi.

Aittakallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aittakallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Aittakallio

Aittakallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Aittakallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aittakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aittakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittakallio, Aittakalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aittakallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттакаллио tarkoittaa nimeä Aittakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittacalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aittakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittakallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittakallio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aittakallio i Finland. Surname Aittakallio in Finland.

©Tuomas Salste