Aittapelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aittapelto

Aittapelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aittapeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittapelto on noin sijalla 19 000.

Aittapelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Aittapelto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aittapelto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Aittapelto

Aittapelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Aittapelto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aittapelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aittapelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittapellonkatu, Aittapellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aittapelto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттапельто tarkoittaa nimeä Aittapelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittapeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aittapelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittapelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittapelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aittapelto i Finland. Surname Aittapelto in Finland.

©Tuomas Salste