Aittolahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aittolahti

Aittolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aittolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittolahti on noin sijalla 18 000.

Aittolahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Aittolahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aittolahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Aittolahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Aittolahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Aittolahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Aittolahtia on 27.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1928

Sana Aittolahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Aittolahti

Aittolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Aittolahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 107 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aittolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aittolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittolahdentie, Aittolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aittolahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттолахти tarkoittaa nimeä Aittolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittolachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aittolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittolahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aittolahti i Finland. Surname Aittolahti in Finland.

©Tuomas Salste