Aittolampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aittolampi

Aittolampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aittolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aittolampi on noin sijalla 13 000.

Aittolampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Aittolampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aittolampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Aittolampi

Aittolampi (paikannimi)Katuosoitteissa

Aittolampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo, vesialue sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aittolampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aittolampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aittolammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aittolampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Айттолампи tarkoittaa nimeä Aittolampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aittolambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aittolampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aito Aittolampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Aittolampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aittolampi i Finland. Surname Aittolampi in Finland.

©Tuomas Salste