Äkäslompolo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Äkäslompolo

Äkäslompolo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Äkäslompoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Äkäslompolo on noin sijalla 13 000.

Äkäslompolo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Äkäslompolo on melko pitkä nimi. Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Äkäslompolo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Äkäslompolo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1957–1993
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Äkäslompolo tai Äkäslompolon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Äkäslompolo

Äkäslompolo (paikannimi)Katuosoitteissa

Äkäslompolo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Äkäslompolo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Äkäslompolo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Äkäslompolontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Äkäslompolo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Äkäslompolot ulkomailla

Ruotsissa Äkäslompolo oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Экясломполо ("Ekjaslompolo") tarkoittaa nimeä Äkäslompolo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Äkäslombolå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Äkäslompolo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Akaslompolo tai Aekaeslompolo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Äkäslompolo i Finland. Surname Äkäslompolo in Finland.

©Tuomas Salste