Akseli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Akseli

Akseli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Akselien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Akseli on noin sijalla 18 000.

Akseli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Akseli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Akseli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Akseli on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Akseli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Akseli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Akseleita on 26.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1998

Sana Akseli tai Akselit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Akseli

Akseli (paikannimi)Katuosoitteissa

Akseli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Akseli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Akseli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Akseli, Akselikuja, Akselinkatu, Akselinkuja, Akselinpolku, Akselintanhua, Akselintie, Akselistigen, Akselitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Akseli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Akseli

Akseli on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Akseli oli yhtenä etunimenä 10 618 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 260:s mies oli etunimeltään Akseli. Juuri etunimenä Akseli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аксели tarkoittaa nimeä Akseli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Axelj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Akseli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Akseliina Akseli tai Aksel Akseli.

Samankaltaisia nimiä kuin Akseli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Akseli i Finland. Surname Akseli in Finland.

©Tuomas Salste