Akujärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Akujärvi

Akujärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Akujärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 92

v. 2015 92

v. 2016 92

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Akujärvi on noin sijalla 7 100.

Akujärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Akujärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Akujärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Akujärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Akujärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Akujärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 32 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Akujärviä on 92.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1951
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Akujärvi tai Akujärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Akujärvi

Akujärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Akujärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Akujärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Akujärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Akujärventie, Alempi Akujärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Akujärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Akujärvet ulkomailla

Ruotsissa Akujärvi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Акуярви ("Akujarvi") tarkoittaa nimeä Akujärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Acuierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Akujärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Akujarvi tai Akujaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aku Akujärvi tai Akusta Akujärvi.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Akujärvi i Finland. Surname Akujärvi in Finland.

©Tuomas Salste