Ala-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-aho

Ala-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ala-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 159

v. 2015 160

v. 2016 161

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-aho on noin sijalla 4 600.

Ala-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Ala-Aho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ala-aho on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ala-aho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ala-aho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 54 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ala-aho-nimisiä on 161.

Paikannimi Ala-aho

Ala-aho (paikannimi)

Ala-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ala-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ala-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-ахо tarkoittaa nimeä Ala-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-aho tai Alan Ala-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ala-aho.com, ala-aho.fi, ala-aho.eu, ala-aho.info, ala-aho.name, ala-aho.net, ala-aho.org, ala-ahot.com, ala-ahot.eu, ala-ahot.fi, ala-ahot.info, ala-ahot.name, ala-ahot.net, ala-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-aho i Finland. Surname Ala-aho in Finland.

©Tuomas Salste