Ala-Ikkelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Ikkelä

Ala-Ikkelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Ikkelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Ikkelä on noin sijalla 18 000.

Ala-Ikkelä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Ikkelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Ikkelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Иккеля ("Ala-Ikkelja") tarkoittaa nimeä Ala-Ikkelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Ickelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Ikkelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Ikkela tai Ala-Ikkelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Ikkelä tai Alan Ala-Ikkelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Ikkelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Ikkelä i Finland. Surname Ala-Ikkelä in Finland.

©Tuomas Salste