Ala-Jääski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Jääski

Ala-Jääski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ala-Jääski-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Jääski on noin sijalla 9 300.

Ala-Jääski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Jääski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Jääski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Alajääski. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Яаски ("Ala-Jaaski") tarkoittaa nimeä Ala-Jääski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Iäskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Jääski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Jaaski tai Ala-Jaeaeski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Jääski tai Alan Ala-Jääski.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Jääski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Jääski i Finland. Surname Ala-Jääski in Finland.

©Tuomas Salste