Ala-Kojola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Kojola

Ala-Kojola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Kojola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 2015 37

v. 2016 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Kojola on noin sijalla 13 000.

Ala-Kojola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Kojola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Kojola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Alakojola. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Койола ("Ala-Koiola") tarkoittaa nimeä Ala-Kojola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Coiola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Kojola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Kojola tai Alan Ala-Kojola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Kojola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Kojola i Finland. Surname Ala-Kojola in Finland.

©Tuomas Salste