Ala-Korpela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Korpela

Ala-Korpela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Korpeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Korpela on noin sijalla 12 000.

Ala-Korpela-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Korpela on melko pitkä nimi.

Ala-Korpela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Korpela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ala-Korpela

Ala-Korpela (paikannimi)

Ala-Korpela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ala-Korpela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ala-Korpela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Корпела tarkoittaa nimeä Ala-Korpela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Corpela on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Korpela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Korpela tai Alan Ala-Korpela.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Korpela

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Korpela i Finland. Surname Ala-Korpela in Finland.

©Tuomas Salste