Ala-Lahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Lahti

Ala-Lahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ala-Lahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 78

v. 2015 78

v. 2016 76

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Lahti on noin sijalla 8 200.

Ala-Lahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Lahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Lahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Alalahti. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Ala-Lahti

Ala-Lahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala-Lahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ala-Lahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala-Lahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ala-Lahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ala-Lahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Лахти tarkoittaa nimeä Ala-Lahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Lachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Lahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Lahti tai Alan Ala-Lahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Lahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Lahti i Finland. Surname Ala-Lahti in Finland.

©Tuomas Salste