Ala-Mäyry: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Mäyry

Ala-Mäyry on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Mäyry-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 2015 24

v. 2016 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Mäyry on noin sijalla 19 000.

Ala-Mäyry-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Mäyry on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Mäyry ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Мяурю ("Ala-Mjaurju") tarkoittaa nimeä Ala-Mäyry. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Meurÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Mäyry olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Mayry tai Ala-Maeyry, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Mäyry tai Alan Ala-Mäyry.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Mäyry

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Mäyry i Finland. Surname Ala-Mäyry in Finland.

©Tuomas Salste