Ala-Mutka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Mutka

Ala-Mutka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ala-Mutkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 71

v. 2016 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Mutka on noin sijalla 8 800.

Ala-Mutka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Mutka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Mutka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ala-Mutka on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ala-Mutka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ala-Mutka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ala-Mutkia on 70.

Paikannimi Ala-Mutka

Ala-Mutka (paikannimi)

Ala-Mutka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ala-Mutka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ala-Mutka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Мутка tarkoittaa nimeä Ala-Mutka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Mutca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Mutka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Mutka tai Alan Ala-Mutka.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Mutka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Mutka i Finland. Surname Ala-Mutka in Finland.

©Tuomas Salste