Ala-Pöntiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Pöntiö

Ala-Pöntiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Pöntiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Pöntiö on noin sijalla 13 000.

Ala-Pöntiö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Pöntiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Pöntiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Пёнтиё ("Ala-Pjontijo") tarkoittaa nimeä Ala-Pöntiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Pöndiö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Pöntiö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Pontio tai Ala-Poentioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Pöntiö tai Alan Ala-Pöntiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Pöntiö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Pöntiö i Finland. Surname Ala-Pöntiö in Finland.

©Tuomas Salste