Ala-Prinkkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Prinkkilä

Ala-Prinkkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Prinkkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Prinkkilä on noin sijalla 18 000.

Ala-Prinkkilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Prinkkilä on melko pitkä nimi.

Ala-Prinkkilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Prinkkilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ala-Prinkkilä

Ala-Prinkkilä (paikannimi)

Ala-Prinkkilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ala-Prinkkilä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ala-Prinkkilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Принккиля ("Ala-Prinkkilja") tarkoittaa nimeä Ala-Prinkkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Prinkilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Prinkkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Prinkkila tai Ala-Prinkkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Prinkkilä tai Alan Ala-Prinkkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Prinkkilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Prinkkilä i Finland. Surname Ala-Prinkkilä in Finland.

©Tuomas Salste