Ala-Röyskö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Röyskö

Ala-Röyskö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Röyskö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Röyskö on noin sijalla 15 000.

Ala-Röyskö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Röyskö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Röyskö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Рёускё ("Ala-Rjouskjo") tarkoittaa nimeä Ala-Röyskö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Röÿskö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Röyskö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Roysko tai Ala-Roeyskoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Röyskö tai Alan Ala-Röyskö.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Röyskö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Röyskö i Finland. Surname Ala-Röyskö in Finland.

©Tuomas Salste