Ala-Ruona: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Ruona

Ala-Ruona on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Ruona-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Ruona on noin sijalla 15 000.

Ala-Ruona-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Ruona on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Ruona ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Руона tarkoittaa nimeä Ala-Ruona. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Roona on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Ruona olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Ruona tai Alan Ala-Ruona.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Ruona

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Ruona i Finland. Surname Ala-Ruona in Finland.

©Tuomas Salste