Ala-Salmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Salmi

Ala-Salmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ala-Salmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 50

v. 2016 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Salmi on noin sijalla 11 000.

Ala-Salmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ala-Salmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Salmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Alasalmi. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Ala-Salmi

Ala-Salmi (paikannimi)

Ala-Salmi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ala-Salmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ala-Salmi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Салми tarkoittaa nimeä Ala-Salmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Salmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Salmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Salmi tai Alan Ala-Salmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Salmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Salmi i Finland. Surname Ala-Salmi in Finland.

©Tuomas Salste