Ala-Salomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Salomäki

Ala-Salomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Salomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Salomäki on noin sijalla 21 000.

Ala-Salomäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Salomäki on melko pitkä nimi.

Ala-Salomäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Salomäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Саломяки ("Ala-Salomjaki") tarkoittaa nimeä Ala-Salomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Salomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Salomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Salomaki tai Ala-Salomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Salomäki tai Alan Ala-Salomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Salomäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Salomäki i Finland. Surname Ala-Salomäki in Finland.

©Tuomas Salste