Ala-Välkkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Välkkilä

Ala-Välkkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Välkkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Välkkilä on noin sijalla 15 000.

Ala-Välkkilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala-Välkkilä on melko pitkä nimi.

Ala-Välkkilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala-Välkkilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Вяльккиля ("Ala-Vjalkkilja") tarkoittaa nimeä Ala-Välkkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Wälkilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Välkkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Valkkila tai Ala-Vaelkkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Ala-Välkkilä tai Alan Ala-Välkkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Välkkilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala-Välkkilä i Finland. Surname Ala-Välkkilä in Finland.

©Tuomas Salste