Ala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala

Ala on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 121 max

v. 2014 133

v. 2015 131

v. 2016 131

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala on noin sijalla 5 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Ala on hyvin lyhyt nimi. Ala on siitä erikoinen nimi, että se on palindromi. Nimi ei siis muutu, vaikka sen lukisi lopusta alkuun. Sellaisia nimiä on Suomessa vain kourallinen.

Ala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Ala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Alan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ala-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kittilä (10 vainajaa), Kuortane (3) sekä Kokemäki (3). Lähes kaikki asuivat Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Ala, Alan tai Alat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ala

Ala (paikannimi)Katuosoitteissa

Ala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alakaarre, Alakatu, Alakuja, Alamaantie, Alaperä, Alaperä opettajien as.talo I, Alapiha, Alapolku, Alaportti, Alaraitti, Alarinne, Alatie, Alatori, Alavahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ala

Ala on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Ala oli yhtenä etunimenä 12 naisella. Sukunimenä Ala on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 131 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (10 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2).

Alat ulkomailla

Ruotsissa Ala oli 96 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Ala oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ala on ollut 16 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

13196168
Alat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 246 henkeä, joiden sukunimi oli ALA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 545 henkeä, joiden sukunimi oli ALA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 11 henkeä, joiden sukunimi oli ALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала tarkoittaa nimeä Ala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ala.com, ala.eu, ala.fi, ala.info, ala.net, ala.org, ala.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ala i Finland. Surname Ala in Finland.

©Tuomas Salste