Alahäivälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alahäivälä

Alahäivälä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Alahäivälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 152 max

v. 2014 174

v. 2015 174

v. 2016 173

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alahäivälä on noin sijalla 4 300.

Alahäivälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alahäivälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Alahäivälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Alahäivälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Alahäivälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 73 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Alahäivälä-nimisiä on 173.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Alahäivälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Alahäivälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1994–2003

Sana Alahäivälä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Alahäivälät ulkomailla

Ruotsissa Alahäivälä oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алахяйвяля ("Alahjaivjalja") tarkoittaa nimeä Alahäivälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alahäifwälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alahäivälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Alahaivala tai Alahaeivaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Alahäivälä tai Alan Alahäivälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Alahäivälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: alahaivala.com, alahaivala.eu, alahaivala.fi, alahaivala.info, alahaivala.name, alahaivala.net, alahaivala.org, alahaivalat.com, alahaivalat.eu, alahaivalat.fi, alahaivalat.info, alahaivalat.name, alahaivalat.net, alahaivalat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alahäivälä i Finland. Surname Alahäivälä in Finland.

©Tuomas Salste