Alahonko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alahonko

Alahonko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Alahonkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alahonko on noin sijalla 16 000.

Alahonko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alahonko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alahonko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Alahonko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Alahonko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Alahonko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Alahonko-nimisiä on 30.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алахонко tarkoittaa nimeä Alahonko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alahongå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alahonko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Alahonko tai Alan Alahonko.

Samankaltaisia nimiä kuin Alahonko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alahonko i Finland. Surname Alahonko in Finland.

©Tuomas Salste