Alajakku: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alajakku

Alajakku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Alajakku-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alajakku on noin sijalla 22 000.

Alajakku-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alajakku on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alajakku ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алаякку tarkoittaa nimeä Alajakku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alaiacku on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alajakku olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Alajakku tai Alan Alajakku.

Samankaltaisia nimiä kuin Alajakku

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alajakku i Finland. Surname Alajakku in Finland.

©Tuomas Salste