Alakärppä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alakärppä

Alakärppä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Alakärppä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 316

v. 2015 322

v. 2016 330

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alakärppä on noin sijalla 2 400.

Alakärppä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alakärppä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Alakärppä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Alakärppä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Alakärppä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Alakärppä-nimisiä on 330.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1967–1994
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Alakärppä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алакярппя ("Alakjarppja") tarkoittaa nimeä Alakärppä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alakerpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alakärppä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Alakarppa tai Alakaerppae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Alakärppä tai Alan Alakärppä.

Samankaltaisia nimiä kuin Alakärppä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: alakarppa.com, alakarppa.fi, alakarppa.eu, alakarppa.info, alakarppa.name, alakarppa.net, alakarppa.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alakärppä i Finland. Surname Alakärppä in Finland.

©Tuomas Salste