Alakorva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alakorva

Alakorva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Alakorva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 58

v. 2016 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alakorva on noin sijalla 10 000.

Alakorva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alakorva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alakorva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Alakorva

Alakorva (paikannimi)

Alakorva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Alakorva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Alakorva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Alakorvat ulkomailla

Norjassa Alakorva oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алакорва tarkoittaa nimeä Alakorva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alacorfwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alakorva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Alakorva tai Alan Alakorva.

Samankaltaisia nimiä kuin Alakorva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alakorva i Finland. Surname Alakorva in Finland.

©Tuomas Salste