Alakylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alakylä

Alakylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Alakylien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alakylä on noin sijalla 13 000.

Alakylä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alakylä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alakylä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Alakylä tai Alakylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Alakylä

Alakylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Alakylä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 50 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Alakylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alakylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alakylä, Alakylänkuja, Alakylänraitti, Alakyläntie, Alakylävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Alakylä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алакюля ("Alakjulja") tarkoittaa nimeä Alakylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Alakyla tai Alakylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Alakylä tai Alan Alakylä.

Samankaltaisia nimiä kuin Alakylä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alakylä i Finland. Surname Alakylä in Finland.

©Tuomas Salste