Alaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alaniemi

Alaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Alaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 88 max

v. 2014 105

v. 2015 107

v. 2016 107

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alaniemi on noin sijalla 6 300.

Alaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Alaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Alaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1914–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Alaniemi tai Alaniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Alaniemi

Alaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Alaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Alaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alaniemenkatu, Alaniemenkuja, Alaniemenpolku, Alaniementie, Polvijärven Alaniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Alaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Alaniemet ulkomailla

Ruotsissa Alaniemi oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аланиеми ("Alanijemi") tarkoittaa nimeä Alaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alan Alaniemi tai Alana Alaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Alaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: alaniemi.net, alaniemet.com, alaniemet.eu, alaniemet.fi, alaniemet.info, alaniemet.name, alaniemet.net, alaniemet.org, alaniemi.com, alaniemi.eu, alaniemi.fi, alaniemi.info, alaniemi.name, alaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alaniemi i Finland. Surname Alaniemi in Finland.

©Tuomas Salste