Alasaukko-oja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alasaukko-oja

Alasaukko-oja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Alasaukko-oja-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 51

v. 2016 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alasaukko-oja on noin sijalla 11 000.

Alasaukko-oja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Alasaukko-oja on melko pitkä nimi.

Alasaukko-oja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alasaukko-oja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аласаукко-оя tarkoittaa nimeä Alasaukko-oja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alasaucko=oia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alasaukko-oja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ala Alasaukko-oja tai Alan Alasaukko-oja.

Samankaltaisia nimiä kuin Alasaukko-oja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alasaukko-oja i Finland. Surname Alasaukko-oja in Finland.

©Tuomas Salste