Albertsson: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Albertsson

Albertsson on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Albertssonien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 2015 29

v. 2016 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Albertsson on noin sijalla 16 000.

Albertsson-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Albertsson on suomeksi Albertinpoika.

Albertsson on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Albertsson ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Albertssonit ulkomailla

Ruotsissa Albertsson oli 1 880 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Albertsson oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Albertsson on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

301880921
Albertssonit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Albert Albertsson tai Alberta Albertsson.

Samankaltaisia nimiä kuin Albertsson

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Albertsson i Finland. Surname Albertsson in Finland.

©Tuomas Salste