Alitalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alitalo

Alitalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Alitalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 375 max

v. 2014 338

v. 2015 343

v. 2016 349

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alitalo on noin sijalla 2 300.

Alitalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alitalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1935

Alitaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 52 Alitalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Alitalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Maaria (3 vainajaa) sekä Seinäjoki (3). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Alitalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1903–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2000

Sana Alitalo tai Alitalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Alitalo

Alitalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Alitalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 152 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Alitalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alitalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alitalogatan, Alitalonkatu, Alitalonkuja, Alitalontanhua, Alitalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Alitalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Alitalot ulkomailla

Ruotsissa Alitalo oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алитало tarkoittaa nimeä Alitalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ali Alitalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Alitalo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: alitalo.com, alitalo.fi, alitalo.net, alitalo.eu, alitalo.info, alitalo.name, alitalo.org, alitalot.com, alitalot.eu, alitalot.fi, alitalot.info, alitalot.name, alitalot.net, alitalot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alitalo i Finland. Surname Alitalo in Finland.

©Tuomas Salste