Alkula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alkula

Alkula on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Alkula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 201 max

v. 2014 143

v. 2015 150

v. 2016 150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alkula on noin sijalla 4 900.

Alkula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alkula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1923

Alkula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Alkulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Alkula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jalasjärvi (4 vainajaa) sekä Soini (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Alkula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1920–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1997

Sana Alkula tai Alkulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Alkula

Alkula (paikannimi)Katuosoitteissa

Alkula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 56 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Alkula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alkula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alkula, Alkulankatu, Alkulanpolku, Alkulantie, Alkulastigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Alkula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Alkulat ulkomailla

Ruotsissa Alkula oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алкула tarkoittaa nimeä Alkula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alku Alkula.

Samankaltaisia nimiä kuin Alkula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: alkula.net, alkula.com, alkula.eu, alkula.fi, alkula.info, alkula.name, alkula.org, alkulat.com, alkulat.eu, alkulat.fi, alkulat.info, alkulat.name, alkulat.net, alkulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alkula i Finland. Surname Alkula in Finland.

©Tuomas Salste